Echo bloedverlies

Het is logisch dat je schrikt van bloedverlies in de zwangerschap. Het komt best vaak voor en in 50% van die zwangerschappen leidt bloedverlies niet tot een miskraam. Er zijn meerdere redenen voor het hebben van bloedverlies. De meeste zwangeren willen weten of er iets mis is. 

Met behulp van de echo kan gezien worden of het vruchtje nog leeft en zo ja of er bijzonderheden te zien zijn die het bloedverlies kunnen verklaren (bijvoorbeeld aan de placenta).

Een echo via de vagina kan vanaf 6 weken zwangerschap duidelijkheid geven. Vanaf 8-10 weken zwangerschap is het meestal mogelijk om een echo via de buikwand te maken. Vóór de 6 weken geeft een echo vaak geen duidelijkheid omdat het hartje vaak nog niet te zien is en het vruchtje zich soms ook nog niet te zien is. Een miskraam in de vroege zwangerschap is niet op te voorkomen. Soms kom je op het spoor van een miskraam doordat je bloedverlies hebt maar het kan ook zijn dat er na een vroege echo met hartactie ineens na 10 wk blijkt dat het kindje niet meer leeft.

We bellen je verloskundige in het geval van een miskraam en zij zullen je/jullie van verdere informatie voorzien wat te doen. 

Soorten echo's

Vitaliteitsecho

Of de zwangerschap in de baarmoeder zit, het hartje klopt en meer...

Termijnecho

Uw uitgerekende datum en zwangerschapsduur bepaald.

13 weken echo

We screenen naar lichamelijke afwijkingen bij je kindje.

20 weken echo

We kijken naar de ontwikkeling van organen en de groei.

Groeiecho

De groei van je kindje in een bepaalde zwangerschapsperiode.

Placentacontrole echo

We kijken specifiek naar de plaats waar de placenta ligt.

Liggingsecho

Als er twijfel is over de ligging van uw kindje in de laatste maand.

Pretecho

Een echo op eigen verzoek zonder vergoeding vanuit de verzekering.

Echo bloedverlies

Kijken of het bloedverlies verklaard kan worden.