Over ons

Echocentrum het Groene hart  bestaat sinds 2007, (voorheen onder de naam Echopraktijk Woerden). We zijn het Echocentrum in 2007 gestart om in de 1e lijn, dicht bij de zwangere in de buurt prenatale screening te kunnen aanbieden. We hebben ons allen gespecialiseerd in het uitvoeren van alle typen echo’s in de zwangerschap.

 Wij werken met de modernste echo techniek en hebben als doel van je echo een professionele  maar toch prettige ervaring te maken.

Alle onze echoscopistes voldoen aan de kwaliteitseisen( staan voor alle echo,s in een kwaliteitsregister) en volgen regelmatig  trainingen.

We werken nauw samen met de verwijzende verloskundigen of huisartsen en ook met de Centra voor Prenatale diagnostiek of ziekenhuizen in de regio waar wij naartoe verwijzen in het geval er iets te zien is waar aanvullend medisch onderzoek nodig is.

Irma

Irma is eigenaar van de praktijk en van oorsprong verloskundige  en heeft zich vanaf 2007 vooral bekwaamd in de prenatale screening en is daar voor de regio Woerden een praktijk voor gestart. Vanaf  2010 legt ze zich compleet toe op het maken van echo,s in de zwangerschap. Irma is moeder  van 2 volwassen kinderen.

Brenda

Brenda heeft zich als laatste bij ons team gevoegd, Brenda is oorspronkelijk Radiologie medewerker en heeft daarna gewerkt bij een echofabrikant als applicatie-deskundige. Brenda weet dus alles van de techniek van de apparaten. Sinds 2 jaar is ze gekwalificeerd als prenatale screeningsechoscopiste. Brenda heeft 1 zoon.

Irene

Irene is al in 2008 bij Irma in de praktijk komen werken. Ze combineert het verloskundige zijn met 1-2 dagen prenatale screening. Irene geniet nog altijd van de volle omvang van het verloskundige zijn maar vindt ook de echoscopie erg uitdagend. Irene heeft 2 kinderen.

Evelien

Ook Evelien is van oorsprong verloskundige. Het vak met nachtdiensten viel haar echter te zwaar en daarom is ze om toch in de verloskunde werkzaam te kunnen blijven omgeschoold naar prenatale screenings echoscopiste. Evelien is mama van 2 kindjes.

Nicole

Nicole komt weer uit een andere richting, zij heeft lang op een afdeling voor hartechoscopie gewerkt  Ze combineert nu haar werken bij ons met 2 dagen  als echoscopiste in een Ziekenhuis, waar ze ook counselingsgesprekken voert met zwangeren. Nicole werkt sinds 2 jaar bij ons en heeft ook 2 volwassen kinderen.

Onze echo's zijn meer dan alleen afbeeldingen; ze zijn medische mijlpalen op weg naar een gezonde zwangerschap.